Инвестициите в логистични площи в глобален мащаб ще се увеличават

...
 Инвестициите в логистични площи в глобален мащаб ще се увеличават
Коментари Харесай

Глобалните инвестиции в логистични площи ще растат и през 2018 г.

 Инвестициите в логистични площи в световен мащаб ще се усилват и през 2018 година, предвижда консултантската компания CBRE.
Основен подтик на пазара дава мощният вкус на вложителите към логистичния бранш поради растежа на електронната търговия. Това насочва все по-големи размери институционален капитал към сегмента, показват компанията.

За интервала януари – септември тази година размерът на вложенията в първокласни логистични активи доближава 85,8 милиарда $, демонстрират данните на компанията. Това съставлява растеж от 12% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Това води до сериозен спад на доходността, предизвестяват специалистите. Най-силно намаляване е регистрирано в Европа – приблизително с 35 базисни пункта за 12-месечния интервал от третото тримесечие на 2016 година до третото тримесечие на 2017 година Лидер е Париж със 70 базисни пункта намаляване, следван от Мюнхен с 60 базисни пункта.

Секторът на логистиката е подготвен за нескончаем напредък при бързото разширение на електронната търговия и постоянните фундаменти във всички райони по света. Това ще продължи да задвижва международното търсене и вложения в бранша през 2018 година, показва се в разбор на компанията.

Като цяло първокласните логистични активи се показват добре в Северна Америка, Европа, Близкия изток и Африка и Азиатско-тихоокеанския район.

Секторът продължава да се въздейства от структурните промени, свързани с търговията на дребно, които тотално трансформират международните вериги за доставка. Онлайн търговците изискват приблизително до три пъти повече пространство, в сравнение с обичайните ползватели на хранилища заради по-голямото многообразие на обработваните артикули и нуждата от неотложен достъп до тях.

Налице е засилваща се наклонност за трансгранични вложения в индустриални недвижими парцели, изключително с капитали от Азия. Въпреки рестриктивните мерки на централното държавно управление в Пекин, китайски вложители са вложили над 772 млн. $ в логистични площи в Съединени американски щати през тази година, което е 89% от вложенията им в Северна Америка тази година.

Азиатските капитали се насочват и към Европа. През юни 2017 година суверенният фонд China Investment Corporation се съгласи да закупи Logicor, паневропейска логистична компания, от американската капиталова компания Blackstone за 12,25 милиарда $. Портфейлът от логистични активи обгръща 17 страни, като 70% от площите са съсредоточени във Англия, Германия, Франция и Южна Европа.
По публикацията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР